Lang Gekoesterde Wens in Vervulling

Google Business View
Google Business View

We hebben ze allemaal wel, een verlanglijstje, toch? We zouden nog zo graag dit willen hebben of dat willen doen. Zo ook bij TegelExpert…

Eén wens die we vanaf dag 1 al op ons verlanglijstje hadden staan was het hebben van een virtuele showroom, de mogelijkheid om onze potentiële klanten alvast te laten zien wat ze kunnen verwachten.

Om de één of andere reden was er altijd wel iets waardoor het weer vooruit werd geschoven. Als voorbeeld: sinds kort hebben we een volledig vernieuwde outdoor presentatie.

Omdat dit ook op de foto’s te zien zou zijn vonden we dat dit eerst klaar moest zijn voordat we daar mee aan de slag zouden gaan. Zo waren er wel meer dingen, zoals een wisselronde van een aantal vloervakken in de showroom en ga zo maar door.

Onlangs was het dan eindelijk zover. De showroom en de buitenpresentatie was er helemaal klaar voor. Nou ja, bijna dan, want het moet natuurlijk wel netjes zijn.

Er werd op de dag voordat Erwin van Online in Beeld kwam nog even flink opgeruimd en schoongemaakt, ‘s ochtends werden nog de laatste puntjes op de spreekwoordelijk i gezet, en toen was het eindelijk zover.

Erwin heeft alles op de gevoelige plaat gelegd en dit geüpload naar de servers van Google. Het resultaat zijn we bij TegelExpert supertrots op. Bekijk het hieronder zelf.

Tip: Voorkom onnodig lang wachten, bestel tijdig uw tegels!

Tip: Voorkom onnodig lang wachten, bestel tijdig uw tegels!

Tip: Voorkom onnodig lang wachten, bestel tijdig uw tegels!

Een kort bericht deze keer maar de boodschap is niet minder belangrijk.

We zijn weer in de periode van vakantie en bouwvak aangebroken en ondanks dat we bij TegelExpert maar één weekje gesloten zijn, de tegelfabrieken in Spanje en Italië kennen vaak langere sluitingstijden.

Er zijn fabrieken waarvan de kantoren bijvoorbeeld open blijven maar waarvan de magazijnen een paar weken dicht gaan. Dit betekent dus dat we in de maand augustus soms tot wel drie weken geen tegels kunnen afhalen.

Wilt u dus zeker zijn dat uw nieuwe tegels op tijd geleverd worden, neemt u dan onze welgemeende tip ter harte en bestel ze op tijd. Zo voorkomt u onnodige vertragingen.

5 dingen die iedereen over keramisch parket zou moeten weten!

5 dingen die iedereen over keramisch parket zou moeten weten.

5 dingen die iedereen over keramisch parket zou moeten weten.

In dit bericht deel ik de 5 dingen die iedereen over keramisch parket zou moeten weten. Ben jij op zoek naar keramisch parket? Heb je nog geen keuze kunnen maken? Lees dan snel verder en laat je overtuigen om voor dit prachtige product te kiezen. Heb je naderhand nog vragen? Stuur me dan een berichtje!

1. Keramisch parket en vloerverwarming, een dreamteam!
Houtlook tegels winnen keihard terrein in de strijd met echt parket. Nummer 1 argument waarom veelal voor keramisch parket word gekozen, in plaats van voor echt hout of laminaat, is toch wel het feit dat de combinatie met vloerverwarming zo geweldig is.

Steen geleidt de warmte beter dan hout en dus is het rendement gemiddeld 50% hoger. Hout is een isolator en om dezelfde kamer temperatuur te halen zal veel harder gestookt moeten worden. We mogen dus stellen dat keramisch parket energie bewust is. Naast het energie verhaal willen we allemaal natuurlijk gewoon het comfort van een vloer die een aangename temperatuur heeft zodat je ook met blote voeten of sokken aan door het huis kan lopen zonder koude voeten te krijgen.

2. Keramisch parket is onderhoudsvriendelijk
Deze staat eigenlijk gelijk aan nummer 1 want wie zit er nu nog te wachten op het moeten onderhouden van een houten vloer? Regelmatig in de was of olie zetten, jaarlijks op laten knappen door een specialist, uitkijken met knoeien omdat de vloer anders vol vlekken komt te zitten… Allemaal verleden tijd wanneer voor keramisch hout wordt gekozen.

Gebruik bij keramisch parket geen Ajax of Andy, dit laat zeepresten achter en zorgt dat de vloer juist weer eerder smerig is. Kies bijvoorbeeld wel voor een beetje HMK R157 Tegelreiniger. Wat ook goed kan is een scheutje schoonmaakazijn door het dweilwater of een druppeltje afwasmiddel, dit ontvet de vloer, laat geen zeepresten achter en houdt de tegels mooi schoon.

3. Keramisch parket is duurzaam
Keramisch parket vloeren zijn duurzame producten. Duurzaam op meerdere manieren. Het is namelijk duurzaam in de zin dat het lang mee gaat; het is bijzonder hard, slijtvast en krastvast en er is weinig wat echt kwaad kan doen bij deze tegels. Maar ook; door voor keramisch parket te kiezen hoeven er geen bomen gekapt te worden. Steeds meer fabrieken hebben recycleprogramma’s en maken nieuwe tegels met oude tegels als grondstof. Op deze manier proberen de diverse fabrikanten letterlijk hun steentje (tegeltje) bij te dragen aan het milieu.

4. Keramisch parket kan ook goed in de badkamer
We merken dat keramisch parket nog niet bij iedereen bekend is. Als ze dus bij ons in de showroom komen en de vloeren voor het eerst zien liggen dan is er eerst wat verwondering en dan dringt het opeens door dat dit soort vloeren echt de toekomst zijn. Waar dan nog niet direct aan gedacht wordt, maar wat natuurlijk prima kan, is het toepassen van keramisch parket in de badkamer of in het toilet.

Houtlook tegels hebben een geweldige, warme sfeer en dat is heerlijk om in de badkamer te hebben. Het grijs, wit, antraciet en zwart in de badkamer, dat kennen we inmiddels wel. Met keramisch parket laat je zien dat je anders durft te zijn.

5. Cliché: Goedkoop = Duurkoop!
Als laatste, maar zeker niet de minste, wil ik toch nog dit cliché vermelden.

Goedkoop = Duurkoop! Ja, het is écht waar.

Laatst kreeg ik een bevriende tegelzetter in de showroom, hij kwam wat lijm en voeg ophalen voor een nieuwe klus. Natuurlijk komt dan ter sprake welke tegels zijn klanten hebben uitgekozen (helaas niet bij ons) en hij vertelde me toen dat het om keramisch parket ging, maar niet zoals hij het van ons gewend was. Dit waren maar kleine, korte tegels en het leek wel alsof ze doormidden gezaagd waren want één kant van de tegel had een scherpe rand en de andere drie waren rond.

Later hoorde ik dat het keramisch parket was dat werd aangeboden voor nog geen €20.- / m², tja wat mag je dan nog verwachten… De tegels voelden als karton, waren niet maatvast, hadden veel herhaling van de print, duidelijk geen vloertegel waar wij achter zouden kunnen staan. Uiteindelijk heeft de tegelzetter er natuurlijk nog iets moois van kunnen maken maar de les was wel duidelijk. Denk goed na als je probeert te besparen op een vloer. Je zal er de komende jaren nog tegenaan moeten kijken en als het eenmaal ligt… Tja, dan wordt het er ook niet zomaar meer even uitgehaald.

Nu is dit alles natuurlijk geen vrijbrief om duur of duurder te zijn maar het bevestigt voor ons maar weer eens te meer dat we er juist aan doen om bewust niet die héle goedkope tegels in het assortiment op te nemen. Alle vloeren hier in de showroom zijn vloertegels waar we voor de volle 100% achter durven staan en dus weten dat het goede kwaliteit is. En de prijs? Keramisch parket bieden we al aan vanaf €39.95 / m² en dat is dan ook een origineel Italiaans fabrikaat.

Bonus: Denk ook aan de vakman
Deze tip is meer een algemene tip en komt ook terug in een eerder blogpost (lees tip 9+10). Ben je zelf niet zo bedreven in het tegelen? Laat het dan aan de vakman over. Zoals ik hierboven ook al zei, als de vloer er eenmaal in ligt dan gaat deze er niet zo snel meer uit.

Wist je trouwens dat ik me al 10 jaar zeer actief bezig houd met keramisch parket? En dat ik in die 10 jaar altijd gebruik heb gemaakt (en nog) van dezelfde tegelzetter en hij dus de juiste man is als het om het klaren van die klus gaat? Het is maar dat je het weet ?

Vragen over keramisch parket?
Tot slot, heb je zelf vragen over keramisch parket? Laat ze gerust hieronder achter of maak gebruik van de contactpagina. Ik zal je helpen waar het kan.