Vloerverwarming Ingefreesd
Vloerverwarming Ingefreesd

Vloerverwarming Informatie

Steeds meer klanten kiezen voor vloerverwarming, omdat dit nou eenmaal het hoogste comfort biedt. Met vloerverwarming komt u bij de meest ideale temperatuurverdeling in een woon- en werkomgeving.

Vloerverwarming is hygiënisch, mooier en gezonder voor mensen met een allergie. Natuurlijk spelen ook zaken als energiebesparing en het bewust omgaan met ons milieu een rol.

Voordelen

De voordelen van vloerverwarming op een rij:

  • De opbouw van warmte gaat van de vloer naar het plafond, op leefhoogte is de temperatuur dus het aangenaamst.
  • Geen zichtbare verwarmingselementen in uw woonkamer. Dit is niet alleen mooier, maar geeft ook ruimtewinst.
  • Energiebesparend! De temperatuur kan 1 à 2 graden lager ingesteld worden.
  • Een uitkomst voor mensen met allergieproblemen of astma. Het systeem reduceert de kans op huisstofmijt, geeft minder stofcirculatie en een betere luchtvochtigheid.

Vloerverwarming Infrezen

TegelExpert heeft een revolutionaire inslijpmethode ontwikkeld. Met daarvoor een gepatenteerde machine die, zonder dat daarbij stof vrijkomt, de sleuven in uw vloer slijpt voor de verwarmingsbuizen. Geen ander bedrijf biedt u dit en daar zijn wij bijzonder trots op!

Uw voordeel? Vrijwel alle bestaande vloeren, of dit nu na oplevering van nieuwbouw is, of in een bestaande situatie, zijn geschikt voor dit systeem. Door sleuven in uw vloer te maken hoeft er geen extra laag te worden aangebracht en wordt uw vloer dus niet verhoogt. U krijgt daarom niet te maken met deurhoogtes die moeten worden aangepast of een aanrechtblad dat ineens niet meer de juiste hoogte heeft.

Een ander voordeel is dat de verwarmingsbuizen direct onder de vloerafwerking liggen. Dat maakt dat de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen is dan bij traditionele systemen. En dat scheelt natuurlijk weer in energieverbruik en in uw portemonnee! Bovendien is het mogelijk om met zeer lage (35 – 45°C) aanvoertemperaturen van water te werken, waardoor het uitstekend in combinatie met duurzame energiesystemen kan worden gebruikt.

Vloerverwarming Binden

In veel gevallen, vaak bij nieuwbouw, wordt gekozen voor de traditionele vorm van het installeren van vloerverwarming. De verwarmingsbuizen worden dan bevestigd op hoogwaardige kunststof of gegalvaniseerde gaasmatten. Afhankelijk van uw keuze voor elektrische of watervoerende vloerverwarming. Deze methode wordt ‘inbinden’ genoemd. Onder de gaasmatten wordt eventueel een PE-folie of isolatielaag aangebracht.

Een andere, wellicht het meest ultieme ‘laag temperatuur verwarmingsysteem’ (LTV) is betonkernactivering. Vaak wordt dit toegepast in utiliteitsgebouwen, zoals ziekenhuizen en kantorencomplexen. Toch is dit systeem ook voor kleinere projecten een prima keuze.

De verwarmingsbuizen worden bij betonkernactivering bevestigd op de stalen bewapening van een vloer, waardoor de buizen na het storten van de betonlaag in de kern van de constructie komen te liggen. Op deze manier maakt het systeem gebruik van de massa van de vloer en is het mogelijk om op zeer efficiënte wijze een gebouw te verwarmen of te koelen.